keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Nokkelan nopeat

Meidän reilu puolitoistavuotias neitokainen on nyt reilun kuukauden nukkunut Vekkulin kanssa samassa huoneessa. Iltatoimet on pystytty jakamaan tasaisemmin isin ja äidin kesken, kun on pystytty vuorottelemaan iltasatujen ja -toimien kesken. Nokkela hyväksyykin jo isin lukemaan ja nukuttamaan, mikä ei vielä pari kuukautta sitten tullut lainkaan kuuloon.

Nokkela tosin on sen verran kiipeävää sorttia, että pinnasänkyä piti hieman päivittää. Mummolassa äiti sai juuri ja juuri napattua kiinni unipussissa laidan yli kampeavan tytön ennen kuin putosi... Nyt onkin jo viikon verran nukuttu lasten sängyssä pinnasängyn vieressä. Pinnasänky voitaneen siirtää pois huoneesta, kun sinne ei enää haluta mennä (tai no Vekkuli kiipeää sinne välillä leikkimään, mutta muuten sänkyä ei enää käytetä).

Siinä ne nyt ovat rinnakkain. Vauvasänky ja isojen tyttöjen sänky.

Nokkela on alkanut lisäksi erittäin aktiivisesti harjoittelemaan pukemista. Riisuminen onnistuu jo sukkien, hattujen ja takkien osalta, mutta housut ovat liian vaikeat vielä riisua. Pukeminen sen sijaan onnistuu jo sukkien, housujen ja toki lakkien osalta. Välillä tosin vähän erehdytään siitä, mitkä ovat housut ja mitkä eivät... Etenkin Vekkulin paitoja on hauska pukea housuiksi tai hameeksi päälle.

Hameena isosiskon T-paita...kaula-aukko näytti sopivasti vyötäröltä...

Puhetta on alkanut myös tulla. Useampia sanoja on löytynyt Italian reissun jälkeen. Pitää aika hyvin paikkansa, että reissuilla opitaan aina uutta. Vekkuli oppi aikoinaan hyvin kävelemään, jopa juoksemaan ulkomaan reissulla ja Nokkela puolestaan sai nyt kipinän sanoihin. Löytyy äidin ja auton lisäksi jo muki, maito (aito), kurkku (kuukku), varpaat (vaapaat), heippa, ruoka (uoka), lintu (iitu), lentää (entää) jne. Monesti toistelee siskon perässä sanoja ja viimeksi mökkimatkalla nauraa kikattivatkin auton takapenkillä, kun toinen sanoi sanan ja toinen yritti toistaa sen. Kärpänen ja mjuut pienet lentävät ovat tosin vain "ka" ja kaivinkone ja traktori on "kai". Nyt tosin pystyy jo ulkopuolinenkin jotain ymmärtämään siitä, mitä Nokkela milloinkin tarkoittaa.

Mökillä ollessa hauskaa on keräillä käpyjä. Viimeisin villitys on mummin mökillä pyydystää sammakoita ja silitellä niitä kädessä. Etenkin Vekkuli nauttii pyydystämisleikistä ja silittelystä, mutta Nokkelaakin selkeästi sammakot kiinnostavat. Ja pitkät loikat ne vasta ihmetystä aiheuttavatkin.

Nokkela käpyjä keräämässä.

Täytyy välillä vähän pyyhkiä hikeä, kun esittelee saalista.

Siskokin on onnistuttu ylipuhumaan mukaan käpyjen keräämiseen.

Ei kommentteja: