tiistai 13. tammikuuta 2015

Keksijän ainesta

Vekkuli on piirtänyt jo parin vuoden ajan innokkaasti kaikkea. Käytännössä päivittäin päiväkodista kotiutuu vähintään yksi, useimmiten nippu, piirrettyjä kuvia ja erilaisia askarteluja. Himohommaa onkin, kun pääsee askartelemaan. Ei ole sellaista askartelua, mitä Vekkuli ei haluaisi ainakin kokeilla. Toinen samaan kategoriaan pääsevä tekeminen on leipominen. Käsillä tekemisen jäljet on helppo nähdä ja se ehkä näissä touhuissa viehättääkin. Tykkää Vekkuli toki myös erilaisista urheilulajeista, joten tulevaisuuden suuntia on vielä monia.

Tämän keksinnön Vekkuli piirsi isille yhtenä iltana, kun itse olin ystävien kanssa elokuvissa. Sain kyllä kotiuduttuani vastaavanlaisen esitelmän ihmepesukoneen toiminnasta.
Ihmepesukone

Kyseessä on siis pesukone, joka tekee kaikkea! Siinä on vipu, josta painamalla kone käynnistyy. Koneesta tulee ulos käsi, joka nostaa pyykit koneeseen ja kone pesee pyykit (vasemman puoleisessa koneessa sukat pyörimässä). Sen jälkeen käsi siirtää pyykit toiseen koneeseen (oikean puoleinen), joka kuivaa pyykit (paita ja housut kuivurissa). Kuivauksen jälkeen kone lisäksi silittää ja viikkaa pyykit, joten pyykit voi laittaa koneen jälkeen suoraan kaappiin.
Tuo keltainen putki pesukoneilta johtaa vedenpuhdistamoon. Pesukoneistahan tulee likaista vettä, joka pitää puhdistaa. Kaksi henkilöä vedenpuhdistamon sisällä ovat siellä töissä. Muuten henkilöt asuvat vasemmassa reunassa olevassa talossa ja pesukoneet ovat heidän käytettävissään. Aurinko paistaa taivaalla ja iltaisin kuu nousee sitten alhaalta.

Mahtaakohan seuraava versio myös mankeloida lakanat?

Ei kommentteja: