tiistai 28. tammikuuta 2014

Joululomalla

Aika rientää, mutta palataan vielä hetkeksi joulun aikaan...

Joululoma alkoi käytännössä 20.12. perjantai-iltana päikästä päästyä. Perjantaina olimme vielä illan ihan kotosalla ja lauantaina aamusta suuntasimme vielä uimaan. Lounaan jälkeen lähdinkin sitten tyttöjen kanssa ajelemaan kohti mummolaa. Perille päästiin illan mittaan. Hämärää jo oli, mutta lunta oli maassa pari senttiä. Ajateltiin, että jipii, huomenna päästään vielä laskemaan mäkeä. No, toisin kävi. Mäenlaskusta ei tarvinnut haaveillakaan yöllisen vesisateen jälkeen. Kaikki lumi mäestä oli kadonnut. Lunta oli lähinnä vain kasoissa, joihin sitä oli kolailtu kävelytieltä. No, tämä ei vaivuttanut meitä synkkyyteen. Vielähän järvessä jäätä on, joten lähdimmekin eväiden kanssa pilkille.

Kukkuu! Onko siellä kaloja?

Ei hipaustakaan!
Pilkkiminen jäi tosin kokemuksen kartuttamiseksi sillä Nokkelan sanoin ei pilkissä tuntunut hipaustakaan kaloista. Kauempaa katsottuna näytti aivan siltä, kuin oltaisiin kävelty vetten päällä, kun jää oli täysin kirkasta ja vesisateen jäljiltä päällä oli kunnon kerros vettä. Ilman saappaita ei tarvinnut haaveillakaan jäälle menosta. Eväät tuhottiin ja niiden turvin jaksettiin sitten lounaalle takaisin mummolaan. Ja saatiinhan me muutama kalakin viemisiksi mummolaan, kun verkkoon oli uinut pari haukea.

Maanantaina käytiin viime hetken kauppareissulla, lähinnä ruokaa ostamassa ja muuten vain oleskeltiin mummolassa. Aattona suuntasimmekin auton sitten Espooseen, jossa vietimme isin sukulaisten kanssa joulua. Joulupäivänä vierailimme isoenon luona ja joululounaalla, jonka jälkeen suuntasimme takaisin mummolaan. Enokin saapui kisujen kanssa seuraavana päivänä. Ja kävihän ne mummolan naapurin pojatkin mummolassa leikkimässä. Palloa potkittiin ja hippaa leikittiin pihalla, niin että hiki tuli.

Lauantaina sitten ajelimme takaisin kotiin. Olihan Nokkelalle sovittu treffit J:n kanssa sunnuntaiksi. Se olikin odotettu vierailu ja hymyssä suin vietettiin sitten loppuilta. Tosin kylään olisi pitänyt päästä uudestaan jo heti seuraavana päivänä...

Uutta vuotta vietettiin kotosalla. Iltaseitsemän aikaan tunnelma ulkona oli jo korkealla ja vähän joka puolella rätisi, loisti ja paukahteli. Tätä käytiin ihan ulkosalla ihailemassa, ja kuuluihan se pauke sisällekin asti pitkälle yöhön saakka.

Ei kommentteja: